לוגו מרכז שירות בסגנון 2000

איך לשמור על צבע הרכב

תוכן עניינים

בין אם מדובר ברכב יד שנייה ובין אם ברכב חדש, לכולנו חשוב לשמור על מראה אסתטי של הרכב שלנו, כאשר צבע הרכב הוא אחד הגורמים המשפיעים על כך. לצד הרצון המשותף של כולנו לשמור על צבע הרכב, האקלים הים תיכוני, שריטות קטנות ובלתי נמנעות ועוד מגוון גורמים עומדים בדרכנו. אז מה הפתרון? מוזמנים לקרוא ולגלות

למה חשוב לשמור על המראה חיצוני של הרכב?

הרכב משמש אותנו בשגרת היום – יום, הן לצרכי עבודה והן לצרכים אישיים, כאשר לצד החשיבות הפונקציונאלית של הרכב, לרבים מאיתנו חשוב גם לשמור על האסתטיות והמראה החיצוני של הרכב. ואם אתם שואלים את עצמכם מדוע, הנה כמה מהסיבות הבולטות ביותר:

  • תחושה נעימה: בדיוק כמו שאנחנו אוהבים לשמור על בית מסודר וביגוד הולם, כך גם חשוב לשמור על מראה נקי ומסודר של הרכב. מראה נקי ואסתטי של הרכב, גורם לנו לתחושה נוחה ונעימה ומאפשר לנו לנהוג בצורה נינוחה.
  • שמירה על ערך הרכב: הרכב אמנם נועד לשרת אותנו מספר שנים, אך בסופו של דבר, בין אם בגלל מצב מכני ובין אם בגלל שפשוט בא לנו להחליף רכב, כולנו מחליפים את הרכב ואחת הדרכים המרכזיות לשמור על ערך הרכב, היא כמובן לשמור על פחחות וצבע של הרכב.
איך לשמור על צבע הרכב

מהם הגורמים המרכזיים שפוגעים בצבע הרכב?

כולנו מעוניינים לשמור על צבע הרכב, אז מה בדיוק מונע מאיתנו לעשות זאת? למעשה, מדובר בלא מעט גורמים, חלקם בשליטתנו וחלקם קצת פחות והנה העיקריים מביניהם:

  • אקלים ים תיכוני: האקלים הים תיכוני המוכר היטב לכולנו, מאופיין במזג אוויר לוהט ובשמש קופחת, אשר מלבד השפעתה על הטמפרטורות, גורמת גם לצבע הרכב לדהות ולבלאי מוגבר. כמו כן, מגורים בסביבה קרובה לים, משפיעים אף הם על הצבע של הרכב, בעיקר בגלל המלח והחול שעפים באוויר וגורמים לפגיעה ושריטות קטנות ברכב.
  • גורמים סביבתיים: הרכב שלנו משמש אותנו בשגרת היום – יום ומטבע הדברים, ישנם גורמים שונים שבאים במגע עם הרכב שלנו ומזיקים לצבע הרכב. בין הגורמים הללו נמצאים – לשלשת יונים, אבנים קטנות שניתזות במהלך הנסיעה בכביש, שרף עצים ועוד.
  • רשלנות : במקרים לא מעטים, ישנן סיבות התלויות גם בנו ונעוצות בהתנהגות רשלנית, כמו הישענות על הרכב, פגיעה של הדלתות בעת הפתיחה, אי הקפדה על ניקיון ועוד.

איך לשמור על צבע הרכב – פתרונות ביתיים ומקצועיים

כפי שראינו עד כה, שמירה על הצבע של הרכב לאורך זמן יכולה להיות משימה מאתגרת למדי ויחד עם זאת, בהחלט לא מדובר במשימה בלתי אפשרית. אז כיצד עושים זאת נכון?

  • פתרונות עשה זאת בעצמך: פתרונות עשה זאת בעצמך לשמירה על הצבע של הרכב, יכולים להתאים לשריטות ונזקים קטנים וכן כפתרונות לשמירה ותחזוקה מונעת. בין הפתרונות הללו נמצאים:
  • חנייה במקומות מוצלים: בכדי להגן על הרכב מפני פגיעות השמש, מומלץ להחנות את הרכב במקומות מוצלים או לכסות את הרכב להגנה מושלמת.
  • ניקיון הרכב: הקפדה על ניקיון שוטף של הרכב, מסייעת אף היא לשמור על הצבע של הרכב, כאשר מומלץ לוודא כי מדובר בניקיון ידני או במכונות שטיפה איכותיות, שאינן מותירות סימני שריטות על הרכב.
  • פתרונות מקצועיים: במקרים של פגיעות פחחות וצבע משמעותיות, פתרונות ביתיים לא יספיקו, כך שעלינו לחפש את הפתרונות המקצועיים ביותר:
  • פוליש / ווקס: פוליש או ווקס הם בין הפתרונות המתקדמים והיעילים שיעזרו לכם לשמור על הצבע של הרכב שלכם ולגרום לו להיראות חדש ומבריק לאורך זמן.
  • מוסך פחחות וצבע: הפתרון המקצועי והמומלץ ביותר בתחום תיקוני צבע ופחחות הוא כמובן לפנות לשירותיו של מוסך פחחות וצבע, העושה שימוש בטכניקות וטכנולוגיות מתקדמות לצביעת הרכב בצורה האיכותית ביותר.

צביעת רכב במוסך מקצועי – כמה זה עולה?

כמה עולה לצבוע רכב מוסך פחחות וצבע? עלות צביעת רכב במוסך יכול לנוע בין 500 ₪ לצביעת חלקים מסוימים ברכב לבין 30,000 ₪ לצביעת רכב שלם, כאשר המחיר תלוי במספר גורמים עיקריים:

  • מה נדרש לצבוע: מטבע הדברים, צביעת חלקי רכב ספציפיים תעלה פחות מאשר צביעת רכב שלם, בעיקר בשל זמני העבודה והחומרים הנדרשים.
  • עבודת פחחות: בלא מעט מקרים, רכב המגיע לצביעה סובל גם מבעיות פחחות שונות הקשורות באופן ישיר או עקיף לצבע ובכדי להגיע לרמת גימור אחידה ומושלמת של צבע הרכב, חשוב לתקן גם את מכות הפח הללו, באופן המשפיע על מחיר הצביעה הסופי.
  • סוג הצבע: צבעים סטנדרטיים יתומחרו לרוב באופן שווה, בעוד שצבעים פחות שגרתיים, יכולים להעלות את מחיר צביעת הרכב. כמו כן, ישנם צבעים איכותיים יותר ואיכותיים פחות וכאן, כדאי להדגיש שלא כדאי להתפשר על המחיר הזול ביותר, העלול להתברר בהמשך כיקר במיוחד כשתצטרכו לצבוע שוב את הרכב.

כיצד צובעים את הרכב?

תהליך צביעת הרכב נעשה בכמה שלבים עיקריים:

  • בחירת הצבע: לכל רכב יש את סוג הצבע הייחודי לו, כאשר צבע אדום של רכב יונדאי אינו בהכרח זהה לצבע אדום של רכב טויוטה. כך, לכל רכב יש את קוד הצבע שלו, על פי הוראות היצרן.
  • הכנת הרכב לצביעה: לפני הצביעה עצמה, יש להכין את הרכב לצביעה, הן מבחינת הפחחות והן מבחינת כיסוי החלקים ברכב שאנחנו לא מעוניינים לצבוע (חלונות, גלגלים ועוד).
  • צביעת הרכב: השלב האחרון בתהליך צביעת הרכב הוא כמובן הצביעה עצמה, אותה ניתן לעשות באמצעות מגוון שיטות וטכניקות, כאשר אחת משיטות הצביעה היעילות והפופולאריות ביותר היא צביעה בתנור, תהליך בו הרכב נצבע בעזרת אקדח צבע מיוחד בכמה שכבות, בתוך חדר מחומם, אטום לחלקיקי אבק. בסיום הצביעה, יש לתת לרכב להתקרר ולהתייבש בהתאם.

מאמרים נוספים:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

×