חווית תאונת דרכים יכולה להיות מצב מלחיץ ולא נעים, ומיד אחרי שוידאנו את בטיחות המעורבים אנו ניגשים לטפל בנושא מתיש בפני עצמו: התעסקות עם חברות הביטוח. הפעלת ביטוח רכב לאחר תאונה: לבצע או לא? אין ספק שמדובר בנושא שרבים מתחבטים בו, והמאמר הבא ינסה לתת לכם את התשובה הטובה ביותר. קריאה מועילה!
האם כדאי להפעיל את פוליסת ביטוח או לא להפעיל?
אנשים רבים שואלים את עצמם לאחר תאונה עם הרכב, האם שווה להפעיל את הפרמיה או שעדיף לתקן את הנזק באופן עצמאי. במה בעצם ההחלטה הזו צריכה להיות תלויה?
סוג הביטוח שיש לכם: יש חשיבות לסוג הביטוח שאתם מחזיקים, האם ברשותכם רק ביטוח חובה וצד ג', או שעשיתם לרכב גם ביטוח מקיף בואו נכיר את סוגי הביטוחים בקצרה:
ביטוח החובה שלכם מכסה נזקי גוף שנגרמו לכם עקב התאונה, ואינו קשור לנזקים לרכב. לעומת זאת, ביטוח צד ג' מכסה רק נזקים שנגרמו לצד השני שהיה מעורב בתאונה עמכם, ואינו מכסה נזקים שנגרמו לכם. ביטוח מקיף כולל בתוכו גם ביטוח צד ג', ובנוסף גם מעניק כיסוי לנזקים שנגרמים לרכב שלכם עקב תאונה או גניבה.
מי אשם בתאונה: במידה ואתם לא אשמים בתאונה, עליכם רק להודיע לחברת הביטוח שלכם על המקרה, ובמצב כזה ההתעסקות שלכם היא מינימלית יחסית. במידה ואתם אשמים בתאונה, ובמידה ויש לכם ביטוח מקיף, כאן עשויה לעלות השאלה האם כדאי להפעיל את כיסוי הביטוח.
חישוב מחירי הפרמיות: חברות הביטוח מחשבות את תעריפי הפרמיות שלהם באמצעות גורמים שונים. חלק מהגורמים קשורים לסוג הרכב, לניסיון שלכם, לגילכם ועוד, וישנו גם הגורם של היסטוריית תאונות. ברגע שביצעתם תאונה ודיווחתם עליה לחברת הביטוח, זה מעלה את הסטטיסטיקה "השלילית" שלכם כנהגים מועדים לתאונות, ומשום כך מחירי הפרמיות שלכם הולכים לעלות בעתיד.
מה עושים מיד לאחר התאונה?
צעדים בטיחותיים: הבטיחו את הבטיחות שלכם ושל אחרים המעורבים בתאונה, הזיזו את הרכב שלכם מהדרך במידת האפשר והדליקו אורות סיכון כדי להתריע בפני נהגים אחרים.
החלפת מידע: אספו את הפרטים הדרושים מהנהג/ים האחרים המעורבים, כולל פרטי הביטוח שלהם, פרטי התקשרות ומספר לוחית הרישוי שלהם.
תיעוד האירוע: צלמו תמונות של זירת התאונה, נזקים לכלי רכב וכל פציעה גלויה לעין, וחפשו עדים שיוכלו לסייע בתביעת הביטוח או כל תביעה אחרת.
דווח על התאונה: הודיעו לחברת הביטוח על התאונה בהקדם האפשרי, וספקו להם מידע מדויק לגבי האירוע.
לפני הפעלת ביטוח רכב לאחר תאונה – הבינו את פוליסת הביטוח שלכם
לאחר שטיפלנו בנושאים המיידיים לאחר התאונה, נתפנה להבין את פוליסת הביטוח שלנו.
עיינו בפוליסת הביטוח שלכם: הבינו מהם הכיסויים וההטבות שמספקת הפוליסה, דוגמת כיסוי אחריות, כיסוי התנגשות, כיסוי מקיף וכל תכונות נוספות שאולי בחרתם בהן בעת רכישת הפוליסה. בהתאם לסוג התאונה והאשמים, נתחיל בהליך של תביעת ביטוח חובה לאחר תאונה, תביעת החזר ביטוח מקיף לאחר תאונה, או כל הליך אחר שדרוש בהתאם לפוליסה.
שאלות ותשובות:
איך מקבלים החזר ביטוח מקיף לאחר תאונה?
החזר ביטוח מקיף הוא באחריות חברת הביטוח, ובו היא מתחייבת לכסות מקרים של נזק לרכב עקב תאונה\גניבה. לאחר איסוף המידע ובירור כל הפרטים הרלוונטיים ע"י שמאי רכב, משטרה, עדים, וכל גורם נוסף, יוחלט האם אתם זכאים להחזר ואותו תקבלו מטעם חברת הביטוח שבה רכשתם את פוליסת הביטוח המקיף.
איך מקבלים החזר ביטוח חובה לאחר תאונה?
ביטוח חובה נוגע לנזקי גוף שנגרמו לכם עקב תאונה, ולכן פעמים רבות יש פה צורך בבירור רפואי שייקבע את הנזק הגופני שנגרם.
לאחר ביצוע הבירורים הרלוונטיים – חברת הביטוח היא האחראית להעניק לכם את ההחזר.
אילו פרטים חברת הביטוח צריכה לאחר תאונה?
מיד לאחר התאונה דאגו לאסוף את כל הפרטים הרלוונטיים עבור חברת הביטוח, כולל צילומים, עדויות, פרטי הנהג השני, רישום שעה ומקום האירוע, צילומי הרשיונות ולוחית הרכב, וכל פרט נוסף שיכול לעזור בהבנת המקרה.
היכן מתקנים את הרכב לאחר התאונה?
לחברות הביטוח השונות יש הסדרים עם מוסכים ספציפיים בדיוק למקרים כאלו.
במידה ודיווחתם לחברת הביטוח על התאונה, לרוב היא תדאג להפנות אתכם למוסך הסדר שיבצע תיקונים דרושים במסגרת ההסכם שלו עם חברת הביטוח.